MaxivisionTämä vanha testiartikkeli on kirjoitettu toukokuussa 2012. Lue uudempi Maxivisionin testiartikkeli täältä.

Tässä testiartikkelissa kerrotaan millainen Maxivisionin IPTV-palvelu on tällä hetkellä, uusimman ohjelmistopäivityksen jälkeen.

Testasin Maxivisionia viime vuoden joulukuussa, jolloin laitteessa ja palvelussa oli selviä vikoja ja ongelmia. Päädyin kuitenkin ottamaan Maxivisionin käyttöön, sillä moniin ongelmiin luvattiin korjaus tulevissa ohjelmistopäivityksissä. Alunperin viat luvattiin korjata tammi- ja helmikuussa julkaistavissa ohjelmistopäivityksissä, mutta lopulta ohjelmistopäivitys julkaistiin vasta toukokuussa Motorolan VIP1003 IPTV-digiboksille ja muut mallit tulevat saamaan päivityksen myöhemmin. Tässä testausartikkelissa kerrotaan miten Maxivisionin palvelu toimii nyt uuden ohjelmistopäivityksen jälkeen.

Tämä testi on kirjoitettu erityisesti paljon tallentavien käyttäjien näkökulmasta, sillä meidän perheessä katsotaan suoria lähetyksiä äärimmäisen harvoin. Katsomme noin 99% ohjelmista joko aiemmin tehdyistä tallenteista tai viivästettynä, eli siten että ohjelmaa tallennetaan samalla kun sitä katsotaan. Olemme tallentaneet jo yli seitsemän vuoden ajan kaikki seuraamamme ohjelmat automaattisesti hakusanojen avulla Topfieldin digiboksilla käyttäen PlasmaEPG-nimistä lisäohjelmaa. Tällä hetkellä Topfieldissämme on noin 70 hakusanaa, joiden avulla se käy luomassa ajastukset automaattisesti joka aamu.

Käyttötapamme johdosta televisio-ohjelmien katselu on erittäin helppoa. Istumme sohvalle, avaamme television ja valitsemme tallennuslistalta haluamamme ohjelman. Mainosten ohi hypimme hyppynapeilla. Topfieldissämme punainen nappi hyppää noin 3 minuuttia eteenpäin ja sen jälkeen hypimme tarvittaessa keltaisella noin 20 sekuntia eteenpäin ja lopuksi sinisellä noin 10 sekuntia taaksepäin. Mainosten ohitus sujuu yleensä enintään viidellä painalluksella ja aikaa siihen kuluu alle 10 sekuntia.

Mikä on Maxivision?

Maxivisionin pakettiin kuuluu Motorolan VIP1003 IPTV-digiboksi, jonka lisäksi paketista löytyy kaukosäädin, HDMI-johto, scart-johto ja lyhyt nettikaapeli. Motorolan digiboksi on näppärän pieni, sillä sen koko on vain 16,5cm x 13cm x 3,5cm. Laitteesta löytyy liittimet verkkokaapelille, HDMI:lle sekä scartille ja äänet saa ulos koaksiaalisen S/PDIF-liittimen kautta. Laitteesta löytyy myös USB-liitin, joka ei kuitenkaan ole käytössä. Laitteessa ei ole ollenkaan antenniliittimiä, joten sillä voi vastaanottaa vain IPTV-signaalia.

Maxivision VIP1003
Maxivisionin pieni digiboksi ja sen liittimet

Maxivisionin 149 euron hintaiseen aloituspakettiin kuuluu digiboksi, jonka lisäksi kaikkia kanavia ja tallennusta voi testata kahden viikon ajan. 199 euron alkuinvestoinnilla saa aloituspaketin lisäksi sata tuntia tallennustilaa, jonka käyttöaikaa ei ole rajattu kahteen viikkoon. Kahden viikon testiajan jälkeen täytyy hankkia kuusi euroa kuukaudessa maksava persupalvelu, jolla saa näkyviin peruskanavat, joista neljä on HD-kanavia (YLE TV1, YLE TV2, YLE HD, MTV3, MTV3 HD, Nelonen, Nelonen HD, YLE Teema, YLE FEM, Sub, TV Viisi, Kutonen, Liv, Jim, FOX, FOX HD, AVA, Taivas TV7, Deutsche Welle, Discovery Channel, Eurosport ja TV5 Monde) ja joka mahdollistaa kanavien tallennuksen, kunhan on muistanut hankkia tallennustilaa joko palvelun ostovaiheessa tai myöhemmin. Muita kanavia voi hankkia kanavapaketteina tai yksittäisinä kanavina ja ne voi hankkia halutessaan ilman määräaikaista sopimusta vaikka vain yhdeksi kuukaudeksi. Tällä hetkellä Maxivisionin kautta voi katsoa noin 140 kanavaa, joista noin 20 on teräväpiirtokanavia.

Jos Maxivisionin tilaa ilman tallennustilaa, joutuu tallennuksen sadan tunnin aloituspaketista maksamaan 69 euroa. Lisätallennustilaa voi hankkia myöhemmin lisää 100, 200, 300 tai 500 tuntia ja niistä perittävät kertamaksut ovat vastaavasti 49, 98, 149 ja 199 euroa.

Päivitys 6.9.2012: Maxivision on muuttanut hieman peruspalvelua, sillä nyt siihen kuuluu automaattisesti viiden tunnin tallennustila. Tallennuksen lisäksi peruspalveluun kuuluu ajansiirto, eli ohjelman pysäyttäminen (pause) hetkeksi ja jatkaminen esimerkiksi puhelun jälkeen.

Käyttöönotto

Maxivisionin käyttöönotto on hieman erilainen verrattuna tavallisiin digibokseihin. Aluksi täytyy syöttää digiboksin pohjassa oleva sarjanumero ja MAC-osoite Maxivisionin sivuille ja luoda tunnukset Maxivisionin itsepalvelukeskukseen. Tämän jälkeen laite liitetään internetiin sekä televisioon, jonka jälkeen se voidaan käynnistää. Laite toimii myös NAT:in takaa. Laitteen ensimmäinen käynnistys kestaa arviolta noin 2-3 minuuttia. Seuraavat käynnistykset ovat todella nopeita, sillä laite käynnistyy alle viidessä sekunnissa, kunhan ei irroita sähköjohtoa välillä.

Digiboksista ei löydy montaakaan asetusta ja monia asetuksia voi muuttaa laitteen lisäksi myös netin itsepalvelukeskuksesta. Hieman yllättäen kuitenkin resoluution valintaa ei voi muuttaa netin itsepalvelukeskuksen kautta.

Äänelle ja tekstitykselle voi valita ensisijaisen ja toissijaisen kielen ja kuvasuhteelle löytyy pari vaihtoehtoa. Resoluutioksi voi valita joko 720p tai 1080i. Asetuksista voi valita myös ohjelmaoppaassa näkyvien kanavien määrän ja kerralla näytettävän tuntimäärän. Myös kanavalistoja voi luoda ja muokata digiboksilla tai netissä. Kenties tärkein asetus on yhteysnopeuden valinta, joka voi olla 8 Mbps tai 2 Mbps.

Monikanavaäänet eivät toimineet aiemmalla ohjelmistoversiolla, mutta Maxivision lupasi korjata ne tässä uusimmassa toukokuussa julkaistussa ohjelmistopäivityksessä. Ikävä kyllä en ole päässyt testaamaan monikanavaäänien toimintaa omalla laitteistollani. Ilmoitathan Digileluille esimerkiksi jättämällä kommentin tähän testiartikkeliin, jos tiedät monikanavaäänien toimivan nykyisellä ohjelmistoversiolla.

Peruskäyttö

Maxivisionin käyttö on helppoa ja loogista. Kanaville voi luoda omia suosikkilistojaan, joista niiden valinta käy helposti. Monissa laitteen toiminnoissa on kuitenkin selvästi havaittava ärsyttävän pituinen viive, joka johtuu luultavasti siitä, että laite hakee tietoja netin kautta. Esimerkiksi ohjelmaoppaan avauksessa, ohjelman tietojen haussa ja asetusten muokkauksessa on selvästi havaittava tuskastuttavan pitkä viive, joka on tässä ohjelmistoversiossa selvästi pidempi, kuin aiemmassa ohjelmistoversiossa.

Maxivisionin kanavalista
Kanavalistassa näkyy myös kanavalogot

Perustarkkuuden SD-kanavat saa näkyviin 2 megan nettiliittymällä ja HD-kanavien vastaanotto edellyttää vähintään 8 megan nettiyhteyden käyttöä. Suosittelen 8 Mbps asetuksen käyttöä riippumatta katsottavista kanavista, sillä 2 Mbps asetuksella kuva on suuremman pakkauksen vuoksi huonompilaatuinen myös SD-kanavia katsellessa. 8 Mbps asetus on erittäin suositeltava myös tallennuksen kannalta, sillä 2 Mbps asetusta käyttäen tallenteiden laatu on todella huono.

Kahden megan asetuksella SD-kanavien kaistantarve on keskimäärin noin 1,5 Mbps. Kahdeksan megan asetuksella SD-kanavien keskimääräinen kaistantarve on noin 3,5 Mbps ja HD-kanavien noin 5 Mbps. Kaistantarve riippuu tietenkin myös lähetettävästä ohjelmasta, sillä esimerkiksi jääkiekkopelissa on paljon enemmän kaistaa tarvitsevaa liikettä kuin puheohjelmissa.

Suoria lähetyksiä katsoessa 8 Mbps asetuksen kuva on silminnähden parempi SD-kanavilla, mutta kyllä 2 Mbps kuvaakin hätätilanteessa katsoisi. Tietenkin kuvanlaatu riippuu myös television koosta ja katseluetäisyydestä. Meillä on käytössä 37-tuumainen televisio, jota katsotaan noin 3,5 – 4 metrin etäisyydeltä. 2 Mbps asetuksella tehtyjen tallenteiden laatu sen sijaan on niin surkeaa, ettei kukaan meidän perheestä suostu katsomaan niitä ollenkaan. 2 Mbps asetuksella tehtyjen tallenteiden laatu on paljon huonompi, kuin samalla laadulla katsotut suorat lähetykset.

Ajastukset

Tärkein vaatimukseni on ajastusten teko automaattisesti hakusanojen perusteella. Helpointa tämä on Maxivisionin netistä löytyvän itsepalvelukeskuksen kautta, jossa tallennussääntöjen luominen ja muokkaaminen onnistuu helposti. Ohjelmien uusintojen tallennuksen estämiseksi tallennussääntöihin voi lisätä kellonajan, jolloin esimerkiksi myöhäisiltaisin tulevat uusinnat voidaan ohittaa.

Maxivision tallennussäännöt
Tallennussääntöjen luominen on helppoa netin itsepalvelukeskuksen kautta

Maxivision mahdollistaa viidenkymmenen tallennussäännön luomisen, mikä voi tuntua tuntua aluksi riittävältä. Ajan kuluessa tallennussääntöjen määrä voi kuitenkin osoittautua riittämättömäksi. Meidän Topfieldissä on ollut jo monien vuosien ajan jo noin 70 tallennussääntöä. Poistan tallennussäännöistä aina kokonaan loppuneet sarjat, mutta tauolle jäävät sarjat jätän tietenkin listalle odottamaan sarjan jatkumista.

Vertailun vuoksi Elisa Viihteessä ei ole rajoitettu tallennussääntöjen määrää ja olenkin ehdottanut Maxivisionille jo useasti tallennussääntöjen lisäämistä. Saamani palautteen mukaan Maxivision ei ole kuitenkaan halukas lisäämään tallennussääntöjen määrää. Tämä on mielestäni älytöntä, sillä tallennussääntöjen määrän kasvattaminen lisäisi tallennusten määrää, jolloin Maxivision saisi myytyä käyttäjille enemmän tallennustilaa. Maxivisionilta saamani tiedon mukaan tallennussääntöjen määrän lisäys olisi kaiken lisäksi helppo toteuttaa, sillä se vaatisi vain todella pieniä muutoksia.
Päivitys 7.12.2012: Maxivision on lisännyt tallennussääntöjen määrän sataan.

Tallennussääntöjen lisäksi ohjelmia voi ajastaa itsepalvelukeskuksen ohjelmaoppaasta tai laitteen omasta EPG:stä. Laitteen oman ohjelmaoppaan käyttö ei ole ollenkaan helppoa, sillä viiveiden vuoksi sen selailu kestää aivan liian kauan. Olenkin lopettanut laitteen oman EPG:n käytön kokonaan ja ajastan nykyään kaikki elokuvat netin itsepalvelukeskuksen kautta.

Maxivisionilla voi myös aloittaa tällä hetkellä lähetettävän ohjelman tallennuksen vaikka vasta ohjelman viimeisellä minuutilla ja silti koko ohjelma tulee talteen. Tallentumassa olevan ohjelman katselun voi aloittaa ennen kuin tallennus on päättynyt. Tallennusten alkuun ja loppuun lisätään automaattisesti lisäaikaa, jotta hieman liian aikaisin alkavat tai myöhään loppuvat ohjelmat tulevat kokonaan talteen.

Maxivisionin EPG
Maksivisionin EPG:n kanavien ja tuntien määrää voi säätää asetuksista

Ikävä kyllä Maxivisionilla ei voi tallentaa läheskään kaikkia kanavia. Tällä hetkellä Canal+:n, MTV3 maksukanavien, Nelosen maksukanavien, SVT:n, Viasatin ja joidenkin yksittäisten kanavien tallennus on estetty. Onneksi sentään MTV3 HD ja Yle HD -kanavien tallennus onnistuu kuitenkin ilman ongelmia. Tallennus on estetty tällä hetkellä yhteensä 55 kanavalta, joka on noin 40 prosenttia kaikista kanavista. Vertailun vuoksi Elisa Viihteellä ja Sonera Koti TV:llä voi tallentaa vain ilmaisten peruskanavien ohjelmia.

Monien kanavien verkkotallennus on estetty, koska ohjelmayhtiöiden mielestä IPTV vastaa Video-on-Demand -palvelua, johon heillä ei ole oikeuksia. Verkkotallennus ei kuulu myöskään yksityisen kopioinnin piiriin. Maxivisionilta saamani tiedon mukaan tilanteen ei uskota muuttuvan lähiaikoina.

Tallenteiden katselu

Tallennelista ja sen avaus ovat kokeneet kovia ohjelmistopäivityksen myötä. Aiemmin tallennelistan sai avattua yhdellä kaukosäätimen napin painalluksella ja kaikki tallenukset, jo aiemmin tallennetut ja tällä hetkellä tallentuvat, löytyivät yhdeltä ja samalta listalta. Uuden ohjelmistoversion myötä tilanne on muuttunut todella paljon huonommaksi.

Tallennelistan avaamiseen vaaditaan kolme painallusta (menu – nuoli oikealle – ok) ja valikoiden hidastelun vuoksi listan avaaminen kestää helposti kymmenen sekuntia. Tallennelistan avaus on yksi tärkeimmistä ja eniten käytetyistä toiminnoista, joten sen pitäisi hoitua yhdellä painikkeella. Päivitys 29.6.2012: Tallennelistan saa jälleen avattua kaukosäätimen vihreällä ja DVR-napilla

Tällä hetkellä tallentuvat ohjelmat on piilotettu uuteen menossa-välilehteen, jonka avaaminen vaatii kolme kaukosäätimen napin painallusta (nuoli oikealle – nuoli oikealle – ok), kunhan tallennelista on jo avattu aikaisemmin. Käyttäjän kannalta on ihan sama onko ohjelma tallennettu jo aikaisemmin vai tallentuuko se juuri sillä hetkellä. Käyttäjän ei pitäisi joutua etsimään tallenteita eri välilehdiltä, vaan kaikkien tallenteiden pitäisi löytyä samalta listalta.

Tallennelistan välilehtien välillä liikkumisessa on lisäksi mukana jo aiemmin mainittu ärsyttävä viive. Menossa olevien tallennusten listan avaaminen vaatii kuusi kaukosäätimen napin painallusta (menu – nuoli oikealle – ok – nuoli oikealle – nuoli oikealle – ok), jos käyttäjä on juuri käynnistänyt digiboksin tai katselee suoraa lähetystä. Aiemmilla ohjelmistoversioilla kaikkien, myös menossa olevien, tallennusten listan avaaminen onnistui yhdellä napin painalluksella.

Tallennelistassa on mahdollista katsella valittua tallennetta pienessä esikatseluikkunassa, mutta itse en ole keksinyt tälle toiminnolle mitään käyttöä. Tallennelistassa valittuna olevan ohjelman ohjelmatietojen kuvaus voi olla niin pitkä, ettei se näy kokonaan. Tällöin ohjelmatietoja voidaan vierittää alaspäin, mutta toiminto on piilotettu ja melko vaikeakäyttöinen. Ensiksi ohjelmatietolaatikko täytyy valita painamalla kolme kertaa nuoli oikealle -nappia ja sen jälkeen ohjelman kuvausta voidaan vierittää painamalla nuoli alaspäin -nappia. Vapaa tallennustila ilmoitetaan väärin tallennelistassa, sillä jos esimerkiksi tallennustilasta on käytössä 19 prosenttia, kertoo digiboksi päinvastaisesti tilaa olevan jäljellä 19 prosenttia.

Monet käyttäjät ovat tottuneet siirtämään tallennettuja ohjelmia eri kansioihin tallentavilla digibokseilla, mutta Maxivisionissa ei ole mahdollista siirtää tallennettuja ohjelmia erillisiin kansioihin. Mahdollisuus luoda erillisiä kansioita esimerkiksi elokuville lisäisi varmasti tallenteiden säilytystä, jolloin myös Maxivision hyötyisi, sillä se voisi myydä käyttäjille enemmän tallennustilaa. Myös tallenteiden poistosta on tehty vaikeaa. Aiemmin tallenteen sai poistettua listalta yksinkertaisesti painamalla punaista painiketta tai tallennuspainiketta ohjelman kohdalla. Nyt tallenteen poisto vaatii monen painikkeen painamista, sillä ensiksi täytyy avata valittuna olevan tallenteen valikko ok-napilla ja sen jälkeen listalta valitaan “poista tiedosto” ja painetaan vielä kerran ok-nappia.

Ohjelmia voidaan kelata 6, 12 tai 24 -kertaisilla nopeuksillaMeidän perheessä on totuttu käyttämään hyppynappeja, joilla ohjelman alku löytyy helposti ja mainoksien ohitus käy muutamassa sekunnissa ja helpommin kelaukseen verrattuna. Maxivisionista löytyy hyppynapit, joilla voi hypätä kaksi ja viisi minuuttia eteenpäin sekä puoli ja kaksi minuuttia taaksepäin. Näillä hyppypituuksilla mainosten loppukohta ei löydy yhtä helposti, kuin Topfieldissä käyttämilläni lyhyemmillä hyppynapeilla. Kaipaisinkin Maxivisioniin myös lyhyempiä hyppynappeja, joilla voisi esimerkiksi hypätä 15 sekuntia eteenpäin ja 10 sekuntia taaksepäin. Maxivision lupasi viime vuoden joulukuussa tutkia pienempien hyppynappien mahdollisuutta, mutta näköjään niitä ei lisätty tähän uusimpaan ohjelmistopäivitykseen.

Hyppynappeihin ja kelaukseen liittyy myös tekstitysongelma, sillä DVB-tekstitystä käyttävien kanavien tekstit eivät näy noin 10 sekunnin ajan kelauksen päättymisen tai hypyn jälkeen. Tämä häiritsee tosi paljon, koska jokaisen mainostauon jälkeen jää monta repliikkiä näkymättä. DVB-tekstitystä käyttävät muun muassa Yle ja MTV3.

Maxivision tallennelista
Maxivisionin tallennelistan avaus kestää noin 10 sekuntia

Laitteella ei voi asettaa tallenteisiin kirjanmerkkejä. Tämän vuoksi esimerkiksi elokuvan katselun jatkaminen myöhemmin on vaikeaa, sillä jatkokohta täytyy itse muistaa ja sinne täytyy kelata tai hyppiä hyppynapeilla. Maxivision lupasi viime vuoden joulukuussa lisätä laitteeseen kirjanmerkkitoiminnon, mutta lupauksista huolimatta toimintoa ei löydy vieläkään laitteesta.

Elokuvien, varsinkin teräväpiirtoelokuvien, katselu monena päivänä aiheuttaa harmaita hiuksia, sillä elokuvan katselun jatkaminen seuraavana päivänä vaatii aikaa. Elokuvan jatkokohtaan täytyy kelata tai hyppiä, mutta jatkokohtaan pääseminen saattaa kestää kymmenenkin minuuttia, jos elokuva on tallennettu jo aiemmin. Tämä johtuu siitä, että Maxivision siirtää vanhat tallenteet halvemmalle ja hitaammalle palvelimelle ja kopioi ne takaisin nopealle palvelimelle, kun niitä aletaan katsoa. Tämän kopioinnin vuoksi elokuvan kelaaminen on hidasta ja hyppynapit saattavat hyppiä kahden tai viiden minuutin sijasta vain muutaman sekunnin eteenpäin. Kelaaminen ja hyppynapit toimivat normaalisti, kun elokuva on kopioitu nopeammalle palvelimelle, mutta elokuvan jatkokohdan löytymiseen saattaa mennä helposti kymmenenkin minuuttia. Ongelma vaivaa erityisesti teräväpiirtotallenteita ja sen vuoksi Maxivision ei sovi kovinkaan hyvin elokuvien tallennepalveluksi, jos aiemmin tallennettuja elokuvia katsotaan useana päivänä.

Lisäpalvelut

Canal+ Total -kanavapaketin tilaajat saavat käyttöönsä ilmaiseksi myös Canal+ Play -videovuokraamon. Canal+ Play -toiminnon avulla voi katsella joitain Canal+:n elokuvia ja sarjoja milloin tahansa. Canal+ Play:n tarjoamia elokuvia ja sarjoja voi etsiä joko digiboksilla tai Maxivisionin itsepalvelukeskuksen kautta netissä, jota kautta ne voidaan siirtää digiboksin katselulistalle. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Maxivisionin itsepalvelukeskuksen kautta löytyi noin 200 Canal+ Play -elokuvaa ja Luck, Mad Men, Angry Boys, Bored to Death sekä The Life and Times of Tim -sarjojen jaksoja.

Minulla ei ole tilattuna Canal+ Total -kanavapakettia, joten en päässyt testaamaan Canal+ Play:tä. Luultavasti Canal+ Play -palvelun videoiden katselu onnistuu samoin, kuin normaalien tallenteiden katselu. Jos näin on, niin silloin myös esimerkiksi kirjanmerkkitoiminto puuttuu myös Canal+ Play -palvelusta.

Maxivisionia voi käyttää myös ilman digiboksia Samsungin uusilla Smart-TV -laitteilla. Maxivision@TV -palvelu on tällä hetkellä rajoittuneempi, kuin digiboksin käyttö ja esimerkiksi kanavapakettien katselu ei vielä onnistu Maxivision@TV -palvelun kautta.

Onko Maxivision hyvä vaihtoehto?

Teräväpiirtoisissa digibokseissa on todella monia ongelmia, eikä mikään niistä toimi lähellekään täydellisesti. Myös Maxivisionissa on monia ongelmia. Maxivision lupaili minulle viime vuoden joulukuussa monia korjauksia ja parannuksia, joista osa on hoidettu kuntoon, mutta luvattoman moni asia jäi kuitenkin hoitamatta tässä uusimmassa ohjelmistopäivityksessä. Tällä hetkellä Topfieldin digiboksia käytetään meillä selvästi useammin, kuin Maxivisionia ja Maxivision hoitaakin meillä edelleen vain kakkosboksin virkaa vikojensa ja puutteidensa vuoksi.

IPTV-palveluiden käyttöön vaikuttaa myös ulkopuoliset tahot, sillä esimerkiksi nettiyhteyden katkeaminen estää televisionkin käytön. Maxivisionin Facebook-sivujen kommenttien mukaan joillain käyttäjillä ei silloin tällöin ole näkynyt kuvaa Maxivisionin kautta. Joskus vika on ollut Maxivisionissa, joskus taas Maxivisionille nettiyhteyksiä tarjoavan nettioperaattorin puolella. Meillä Maxivision hoitelee kakkosboksin virkaa, joten en ole huomannut kaikkia näitä ongelmia. Pari kertaa olen kyllä törmännyt toimimattomaan ja pimeään Maxivisioniin viiden kuukauden testikäytön aikana.

Kannattaa myös huomioida, että Maxivisionilla ei näytä olevan viikonloppupäivystystä, sillä palvelussa on ollut muutamia kertoja ongelmia viikonloppuisin ja ne on korjattu vasta maanantaina. Esimerkiksi joskus jotkin tallenteet eivät ole toimineet viikonloppuna ja ongelma on saatu ratkaistua vasta maanantaina.

[ad#Maxivision]

Hyvää:

 • Toimii kaikkien nettioperaattoreiden verkoissa
 • Maksu- ja HD-kanavat näkyvät ilman maksukortteja ja korttilinkityksiä
 • Maksukanavia voi tilata lyhyiksi ajoiksi
 • Automaattiset ajastukset tallennussäännöillä
 • Mainoskatkojen ohitus edes jonkinlaisilla hyppynapeilla

Huonoa:

 • Ei voi tallentaa läheskään kaikkia maksukanavia (Maxivisionin mukaan tähän ei ole odotettavissa parannusta)
 • Käyttöliittymän viiveet
 • Tallennelistan avaaminen vaatii 3 napin painallusta ja kestää noin 10 sekuntia (pitäisi aueta yhdellä napin painamisella) (Korjattu 29.6.2012)
 • Tällä hetkellä tallentuvat tallennukset on piilotettu ’menossa’ välilehteen (menossa olevat tallennukset täytyisi näyttää samassa välilehdessä muiden tallennusten kanssa)
 • Ajastukset-listaus on järjestetty väärinpäpin (seuraavaksi tallennettavat pitäisi olla ylimpänä listalla, jotta näkisi helposti seuraavat tallennukset)
 • Tallenteiden poiston pitäisi onnistua yhdellä tai kahdella napin painamisella
 • Tallenteiden katselun pitäisi voida aloittaa yhdellä napilla (esimerkiksi play-nappi voisi aloittaa toiston. Nyt play-nappi avaa videon esikatseluikkunaan)
 • Pienempiä hyppynappeja kaivataan (Maxivision lupasi viime vuoden joulukuussa tutkia asiaa, muttei lisännyt pienempiä hyppynappeja tähän uusimpaan ohjelmistopäivitykseen)
 • DVB-tekstitystä käyttävien kanavien tekstitykset eivät näy noin 10 sekunnin ajan kelauksen tai hypyn jälkeen.
 • Kirjanmerkit puuttuvat (Maxivision lupasi viime vuoden joulukuussa lisätä kirjanmerkit, mutta lupauksista huolimatta toimintoa ei löydy vieläkään laitteesta)
 • Aiemmin tallennettujen elokuvien katsominen monena päivänä on vaikeaa, sillä jatkokohdan löytäminen seuraavana päivänä kelaamalla ja hyppimällä saattaa kestää kymmenenkin minuuttia
 • Mahdollisuus luoda kansioita tallennuksille puuttuu
 • Viikonloppupäivystyksen puute